Zürafalerın Özellikleri (Zürafaların Üremesi – hayatı ve Yaşamı)

      04.12.2019
      1.887
      Zürafalerın Özellikleri (Zürafaların Üremesi – hayatı ve Yaşamı)

      Zürafa Hakkında Bilgi Zürafa Özellikleri Zürafanın yolculuğu sırasındaki zarif yürüyüşünün bir sebebi, yürürken genellikle vücudunun bir yanındaki bacaklarını aynı zamanda hareket ettirmesidir. Bu tip yürüyüş, bir geminin dalgaların üzerinde yol alışını andıran düzgün sallantılı bir hareket vücuda getirir.zürafa istediği zaman vücudunun bir tarafındaki ön bacakla öbür tarafındaki arka bacağı aynı zamanda hareket ettirerek de yürüyebilir. Gerektiği zaman dörtnala koğuşu ise görülecek şeydir.

      Zürafanın deveyle paylaştığı başka bir özellik de suda avantajlı durumda olmayışıdır. Değil yüzmek, sığ suda yürümeyi bile zor becerir. Hele derîn bîr ırmak, zürafamn asla aşamayacağı bir engeldir. Toprağın sıkı ve sert olduğu kurak araziler zürafa için şarttır. Bataklıklı araziden geçerken çamurlara saplanır ve bir daha kurtulamaz. Uzunlukları 30 santimi bulduğu halde, toynakları, bu son derece boylu, muazzam vücuda sert ve sağlam toprakların dışında destek olamazlar.

      Zürafanın Özellikleri

      Erkeklerinin boyu 4.4 ve 5.5 metre boyunda olup 1.5 ton ağırlığındadır. Bügüne kadar kayıt edilmiş en büyük zürafa 5.87 m. olup 2 ton ağırlığındadır. Dilleri boynuzumsu yapıya sahiptir. Dişiler ise 1 2 feet gibi yüksekliğe sahiptir ve erkeklere göre daha hafiftir. Dişiler genellikle erkeklerine göre hafif ve daha kısa olurlar. Her iki cinsinde boynuzları vardır, dişilerin boynuzu daha kısadır.

      Boynuzları kemikleşmiş kıkırdaktan oluşmuştur ve ossiconesden çağırıştırılır. Erkekler yaşlandıkça kafasındaki boynuzlarıda kalsiyumun etkisiyle gelişir. Zürafaların derilerini kaplayan siyah noktalar bulunmaktadır. Karınları vücutlarında olmasına karşın ayrıktır. Bu noktalar zürafanın desenleridir. Zürafaların ses telleri yoktur. 35 cm uzunluğunda siyah bir dile sahiptirler. Zürafalar, geyik ve ineklerle anılır ama farklı bir familyadandır. En yakın akrabası okapidir. Yaşam bölgesi ise Çad ve Güney Afrika’dır.

      Zürafa ile İlgili Videolar
      Zürafa Çiftleşmesi Video

      YORUMLAR

      1. elmas dedi ki:

        ecenur taaaaaaaaaaaaa ne zaman yazmışmızsın yorumnu artık 2013 teyiz haberin osun!!!

      2. elmas dedi ki:

        ahmet bela okuma günah. o belaları aslında kendine okuyorsun

      3. siera dedi ki:

        Bi kere onlar koymuyo bu bilgileri onlar yazıyo internet kafasına göre şu bilgi şuraya gibisinden dağıtıyo.Amann nesee

      4. nurefsan dedi ki:

        çok tesekkür ederim
        çok işe yaradı

      5. ecenur gülsüm dedi ki:

        ben ne diyorum siz ne diyosunuz ….

      6. ahmet dedi ki:

        Allah belanızı versin ben neye giriyom siz nereye giriyorsunuz