Koroner Anjiyografi Nedir

      04.12.2019
      721
      Koroner Anjiyografi  Nedir

      Koroner anjiyografi, koroner kalp hastalığını tespit için, kalbi besleyen damarlar (koroner damarlar) ve sol kalp boşluğunun filminin çekilme işlemidir. Burada amaç, kalbe kan taşıyan damarlarda (koroner damarlar) herhangi bir darlık veya tıkanıklık olup olmadığını ortaya koymaktır.

      Sonuçta bu işlem sonrası doktorunuz size damarlarınızın normal olduğunu söyleyebileceği gibi, ilaç tedavisi, balon tedavisi(PTCA), veya ameliyat (koroner bypass) gibi tedavi seçeneklerinden birini önerebilir.

      Hastaneden taburcu olduktan sonraki ilk 24 saat mümkün olduğunca işlemin yapıldığı bacağı (veya kolu) zorlamamanız önerilir. Girişim yerinde şiddetli kanama, ağrı, şişme olursa veya işlemin yapıldığı bacakta şişme, şiddetli ağrı olursa hemen hastaneye gidiniz.

      Ancak işlemin yapıldığı yerde morlukların olabileceğini ve bunların geçmesinin haftalar sürebileceğini unutmayınız. İşlem yapılan yerde hafif sertlik ve morluk olması korkulacak bir problem değildir ve beklenen bir durumdur.

      İşlemden sonraki gün kasığınızdaki bandı çıkarabilir ve 24 saat sonra banyo yapabilirsiniz. Anjiyografi sonrasında ne zaman işinize dönebileceğiniz konusunda doktorunuza danışabilirsiniz.

      YORUMLAR

      Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.